Co oznacza czyszczenie pamięci podręcznej w TikTok? — 2022

Czy ostatnio widziałeś funkcję Clear Cache w TikTok?



Jeśli tak, możesz się zastanawiać co robi funkcja.

Jeśli już wiesz, czym jest czyszczenie pamięci podręcznej, możesz mieć inne pytania.



Czy czyszczenie pamięci podręcznej usuwa twoje wersje robocze w TikTok?

A może wyczyszczenie pamięci podręcznej powoduje usunięcie ulubionych filmów?



Zanim wyczyścisz pamięć podręczną, najlepiej wiedzieć, co faktycznie robi ta funkcja.

W ten sposób nie będziesz żałować po jego użyciu.

W tym artykule dowiesz się co oznacza Wyczyść pamięć podręczną na TikTok, co robi i inne często zadawane pytania.

  1. Co oznacza czyszczenie pamięci podręcznej w TikTok?
  2. Jak wyczyścić pamięć podręczną w TikTok
  3. Czy czyszczenie pamięci podręcznej w TikTok usuwa wersje robocze?
  4. Czy czyszczenie pamięci podręcznej w TikTok usuwa lubiane filmy?
  5. Czy jeśli wyczyszczę pamięć podręczną w TikTok, moje filmy zostaną usunięte?

Co oznacza czyszczenie pamięci podręcznej w TikTok?

Wyczyść pamięć podręczną na TikTok oznacza usuwanie nieistotnych danych w aplikacji, która będzie zwolnić miejsce w pamięci na Twoim urządzeniu.

Szczegóły Twojego profilu i filmy, które oglądałeś w TikTok, są przechowywane jako dane w pamięci podręcznej, dzięki czemu aplikacja ładuje się szybciej przy następnym użyciu.

Jeśli chcesz zwolnić trochę miejsca na swoim urządzeniu, możesz wyczyścić pamięć podręczną w TikTok.

Liczba obok zakładki Wyczyść pamięć podręczną to rozmiar pamięci podręcznej.

Na przykład, jeśli liczba pokazuje 100 M, oznacza to, że rozmiar pamięci podręcznej wynosi 100 MB (megabajtów).

Więc jeśli wyczyścisz pamięć podręczną, która mówi o 100 M, to będzie zwolnij do 100 MB na Twoim urządzeniu.

Zasadniczo im więcej filmów oglądasz w TikTok, tym większa pamięć podręczna.

Po wyczyszczeniu pamięci podręcznej w TikTok dane filmów, które oglądałeś wcześniej, zostaną usunięte.

Możesz również zostać wylogowany z aplikacji, więc musisz zalogować się do niej ponownie.

Dane w pamięci podręcznej nie są ważne , więc nie musisz się martwić o ich wyczyszczenie.

Jedyną wadą jest to, że aplikacja będzie działać nieco wolniej przy pierwszym otwarciu po wyczyszczeniu pamięci podręcznej.

Mimo to, ty nie będzie w stanie odróżnić ponieważ jest bardzo minimalny.

Niezależnie od tego, wszystkie filmy, które oglądasz w TikTok, zostaną zapisane w pamięci podręcznej.

Tak więc rozmiar pamięci podręcznej wzrośnie, jeśli ponownie użyjesz aplikacji.

Jeśli przestrzeń dyskowa na twoim urządzeniu zbliża się do limitu, musisz konsekwentnie czyścić pamięć podręczną, aby zwolnić jej część.

Jeśli jednak rozmiar pamięci podręcznej jest mały i masz wystarczającą ilość miejsca na swoim urządzeniu, naprawdę nie musisz go czyścić.

Jak wyczyścić pamięć podręczną w TikTok

Możesz wyczyścić pamięć podręczną w TikTok w samej aplikacji lub w ustawieniach urządzenia.

Jak wyczyścić pamięć podręczną w TikTok : Otwórz TikTok> profil> ikona z trzema kropkami> wyczyść pamięć podręczną.

Oto jak możesz wyczyścić pamięć podręczną w aplikacji TikTok :

  1. Otwórz TikTok i przejdź do swojego profilu.
  2. Stuknij ikonę z trzema kropkami w prawym rogu ekranu.
  3. Przewiń w dół do pamięci podręcznej i danych komórkowych.
  4. W obszarze Pamięć podręczna i dane komórkowe dotknij Wyczyść pamięć podręczną.

Po dotknięciu Wyczyść pamięć podręczną nie pojawi się wyskakujące okienko z potwierdzeniem, czy chcesz wyczyścić pamięć podręczną.

Zamiast tego pamięć podręczna zostanie automatycznie wyczyszczona.

Jeśli więc przypadkowo wyczyściłeś pamięć podręczną w TikTok, nie martw się, ponieważ wielu użytkowników zrobiło to samo.

Czyszczenie pamięci podręcznej nie usunie niczego ważnego , więc nie ma się czym martwić.

Po prostu zwolni trochę miejsca na urządzeniu.

Możesz też wyczyścić pamięć podręczną w ustawieniach urządzenia, jeśli używasz urządzenie z Androidem.

Możesz to zrobić, przechodząc do ustawień> aplikacji> TikTok> wyczyść pamięć podręczną.

Jeśli używasz iPhone'a, usuń aplikację, a jej ponowne zainstalowanie spowoduje wyczyszczenie pamięci podręcznej.

Czy czyszczenie pamięci podręcznej w TikTok usuwa wersje robocze?

Nie, czyszczę pamięć podręczną w TikTok nie usuń swoje wersje robocze.

Usunie tylko inne nieistotne dane, takie jak szczegóły obejrzanych filmów.

Wyczyszczenie pamięci podręcznej w TikTok nie usunie twoich wersji roboczych. Usunie tylko nieistotne dane (np. szczegóły obejrzanych filmów).

Biorąc to pod uwagę, nie musisz się martwić o wyczyszczenie pamięci podręcznej, ponieważ nic ważnego nie zostanie usunięte.

Przeprowadziłem na tym test, aby dowiedzieć się, czy wyczyszczenie pamięci podręcznej spowoduje usunięcie wersji roboczych.

Oto dokładny proces, który wykonałem:

  1. Na początek zrobiłem nagranie 15-sekundowego filmu.
  2. Po drugie, zapisałem wideo jako wersję roboczą.
  3. Wersja robocza jest teraz wymieniona w moim profilu.
  4. Następnie wyczyściłem pamięć podręczną aplikacji z jej ustawień.
  5. W końcu odwiedziłem mój profil i wersja robocza nadal tam jest.

Ten test dowodzi, że czyszczenie pamięci podręcznej w TikTok nie będzie usuń swoje wersje robocze.

Podsumowując, Twoje wersje robocze są bezpieczne przed usunięciem.

Czy czyszczenie pamięci podręcznej w TikTok usuwa lubiane filmy?

Nie, czyszczę pamięć podręczną w TikTok nie usuń polubione filmy.

Twoje filmy, wersje robocze i lubiane filmy nie zostaną usunięte po wyczyszczeniu pamięci podręcznej w TikTok.

Twoje polubione filmy nie zostaną usunięte, jeśli wyczyścisz pamięć podręczną w TikTok.

Przeprowadziłem test na ten temat, aby dowiedzieć się, czy wyczyszczenie pamięci podręcznej spowoduje usunięcie lubianych filmów.

Oto dokładny proces, który wykonałem:

  1. Po pierwsze, podobało mi się kilka filmów na stronie For You (FYP) na TikTok.
  2. Następnie sprawdziłem moje polubione filmy i wszystkie filmy, które właśnie polubiłem, są tam.
  3. Następnie wyczyściłem pamięć podręczną aplikacji z jej ustawień.
  4. Na koniec ponownie sprawdziłem moje ulubione filmy i wszystkie nadal tam są.

Ten test dowodzi, że usunięcie pamięci podręcznej w TikTok nie usunie Twoich ulubionych filmów.

Biorąc to pod uwagę, nie musisz się martwić o wyczyszczenie pamięci podręcznej, ponieważ nie usunie to niczego ważnego.

Czy jeśli wyczyszczę pamięć podręczną w TikTok, moje filmy zostaną usunięte?

Nie, Twoje filmy nie będzie zostać usunięty, jeśli wyczyścisz pamięć podręczną w TikTok.

Twoje filmy zostaną usunięte tylko wtedy, gdy ręcznie usunąłeś je ze swojego profilu lub jeśli narusza to wytyczne TikTok.

Poza tymi przyczynami nie zostaną usunięte.

Wyczyszczenie pamięci podręcznej nie spowoduje usunięcia Twoich filmów w TikTok — usuwa tylko nieistotne dane, aby zwolnić miejsce do przechowywania.

Przeprowadziłem test na ten temat, aby dowiedzieć się, czy wyczyszczenie pamięci podręcznej spowoduje usunięcie filmów.

Oto dokładny proces, który wykonałem:

  1. Nagrałem kilka filmów i umieściłem je w aplikacji.
  2. Filmy są teraz wymienione w moim profilu.
  3. Następnie przeszedłem do ustawień i wyczyściłem pamięć podręczną aplikacji.
  4. Wreszcie wróciłem do mojego profilu i filmy nadal tam są.

Ten test dowodzi, że Twoje filmy nie zostaną usunięte jeśli usuniesz pamięć podręczną w TikTok.